Uz sve bogatstvo koje je stvorio vlastitim rukama, Sava Bačić (Milutin Mima Karadžić) je nesretan čovjek kojem u životu u posljednje vrijeme ne ide sve po planu, a k tome ima i problema sa zdravljem.

Prema preporuci doktora, Sava napusti Podgoricu i poslovni svijet kako bi na kratko posjetio svoj rodni kraj, Durmitor, gdje će, nada se, pronaći duševni mir. Međutim, tamo će ga preplaviti sjećanja na djetinjstvo, roditelje i siromaštvo, a tu su i bivši prijatelji iz djetinjstva koji su nastavili živjeti od poljoprivrede i govedarstva.

Njihove međusobno različite životne sudbine ponovno će u Savi pobuditi želju za dokazivanjem, varanjem i kriminalnim radnjama, ali i razmišljanja o dostojanstvu, o ljudskosti, čovječnosti i junaštvu.

Za to vrijeme, Savina supruga Nađa (Ljiljana Blagojević) i kći Bojana (Sanja Jovićević) iseljavaju se iz velebne vile koju su prodali kako bi vratili novac g. Diboi, te odlaze u luksuzni stan u Budvi. Nađi nije drago što će neko vrijeme živjeti bez Save, ali i dalje inzistira na Bojaninom studiranju u Italiji.

Međutim, mala bogatašica Bojana ne mari za školovanje, već uživa u svojoj vezi s ribarom Lukom (Momčilo Otašević) koji sve teže podnosi njihovu klasnu razliku. Jovo Radmilović (Mladen Nelević) rastrgan je između žene koju voli i obaveza prema obitelji, a njegovu sestru Olgu (Dubravka Vukotić Drakić) muče emotivno-ljubavni problemi s jedne strane, te pravila reda i zakona, kojima pripada kao visoko rangirana građevinska inspektorica, s druge strane.

Atraktivna Lina (Milena Marić), Savina ljubavnica, dospjet će u ruke lokalnih mafijaša koji će od Save i njegove obitelji tražiti pozamašnu otkupninu za njezino oslobađanje...