Jedna od izvjesnijih utakmica 3. kola Lige prvaka morala bi biti ona između Barcelone i škotskog prvaka Celtica. Katalonci igraju u odličnoj formi, nižu pobjede, a jedino im je Real u zadnjem susretu uspio uzeti bod i to zahvaljujući sucu. Za škotski sastav put u Barcelonu je više turističkoga karaktera jer ni najveći optimisti među navijačima Celtica ne mogu se nadati ničemu drugome osim časnom porazu - tolika je kvalitativna razlika između ova dva kluba.

Trener Celtica ne mora 'razbijati glavu' i puno razmišljati o taktici za ovaj susret jer što god on napravio, utakmica će ići svojim tijekom - Barca će od samog početka uzeti konce igre u svoje ruke i plesti mrežu oko škotskoga gola, a jedina su pitanja kad će pasti prvi gol i koliko će puta vratar Forster morati vaditi loptu iz mreže. Nadajmo se samo da Škoti neće igrati prežestoko i neoprezno jer bi bila prava sportska nesreća da koji od finih Barcinih veznjaka teren mora napustiti na nosilima.

Ako se igrači i navijači Celtica imaju čime hrabriti pred ovaj susret, onda je to dvoboj ova dva kluba koji se odigrao prije neke četiri godine kad su Škoti čak dva puta uspjeli zatresti mrežu Katalonaca iako su i taj susret izgubili. Ipak, od tog vremena 'katalonski stroj' radi puno bolje, a Škoti nisu bitno napredovali pa će se taj scenarij vrlo teško ponoviti.

Susret Barcelone i Celtica pogledajte na kanalu Arena 1, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa match.tportal.hr.