Prvi susret trećega kola Lige prvaka odigrat će moskovski Spartak i Benfica - svi susreti tradicionalno počinju u 20:45, no ruski klubovi domaće utakmice igraju u 18:00 po srednjoeuropskom vremenu radi vremenske razlike između daleke Rusije i ostatka Europe. Moskovljani su i u prošlom kolu bili domaćini i to Celticu, no ponovo nisu uspjeli doći do pozitivnog rezultata; početkom drugog poluvremena imali su vodstvo od 2-1, no tada im je isključen igrač, a kola su otišla nizbrdo...

U skupini G, u kojoj pored Spartaka i Benfice još igraju Celtic i Barcelona, stvari se odvijaju očekivano - Barca je daleko ispred svih i grabi prema prvome mjestu skupine, a za drugo mjesto vodit će se ravnopravna borba ostala tri boda. Trenutno je drugi Celtic sa četiri boda, no samo jedna pobjeda Spartaka ili Benfice zakomplicirala bi situaciju. Za ruski sastav utakmica s Benficom je zadnja šansa za proboj prema drugome mjestu u skupini jer ako ne pobijede ni Portugalce, ostat će na dnu tablice - ne treba zaboraviti da u zadnja tri kola igraju s Barcelonom te idu u goste Celticu i Benfici.

Benfica je u prva dva kola uzela jedan bod i to onaj na gostovanju kod Celtica. Portugalci se nalaze u boljoj situaciji od Rusa i njima u ovom susretu igra i bod jer u petom i šestom kolu na svom Luzu dočekuju Spartak i Celtic pa bi s domaćim pobjedama i bodom u Moskvi vjerojatno dogurali do drugoga mjesta jer valja računati da će Celtic izgubiti oba susreta s Barcelonom.

Spartaku igra samo pobjeda, a Benfici je dovoljan i bod - takva pozicija navest će Ruse da napadnu, a hoće li ih Cardozo i društvo kazniti kakvom kontrom, pogledajte na kanalu Arena 1, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa match.tportal.hr.