U 12. kolu MAXtv Prve lige Hajduk na svom Poljudu dočekuje Istru i nema nikakve sunje da će stadon biti pun, no ne zbog pravih nogometnih razloga. Naime, Majstor s Mora nalazi se u vrlo nezgodnoj situaciji - brojni dugovi sjeli su za vrat Hajduku, prijeti se stečajem, a lokalni političari prebacuju situaciju oko spasonosnog kredita jedni na druge kao da je riječ o nekom lošem ekonomskom projektu, a ne o spasu Hajduka. Jedini koji su ostali na pravoj liniji su navijači koji su izašli na ulice i pritisnuli lokalne političare (čitaj: Keruma) pa su ovi shvatili da nema više zavlačenja nego da moraju spasiti Hajduk i odobriti taj famozni kredit. U tako sumornoj atmoferi Bili tići će istrčati u nedjelju na Poljud i pokušati uzeti nova tri boda te dobrom igrom zahvaliti Torcidi za sve što je učinila za svoj klub.

Talentirana momčad Hajduka napreduje iz utakmice u utakmicu, igrači sazrijevaju i postaju boljima, što se lijepo vidi po napretku Franka Andrijaševića i Mije Caktaša koji su se uz Ivana Vukovića prometnuli u glavne igrače Hajduka ove sezone. Caktaš je zabio već šest golova i to sa pozicije veznog igrača, a Andrijašević je postigao četiri gola i dodao još tri asistencije. Dojam je da bi Hajduk podigao razinu svoje igre na još višu stepenicu da u sastavu ima jednu pravu prvu špicu - sve ostale pozicije su im solidno pokrivene, samo nedostaje jedan pravi 'krvoločni' golgeter.

No i bez prave 'devetke' Hajduk bi morao tući Istru koja jest neugodan protivnik, no u zadnje vrijeme igra dosta slabo. Istrani su zadnji put slavili u Prvoj ligi krajem kolovoza, što dovoljno govori o njihovoj formi. Može li mladi i ranjeni Hajduk pronaći inspiraciju i unatoč svim problemima odigrati dobar susret, pogledajte na kanalu Arena 1, a ako niste MAXtv korisnik utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa match.tportal.hr.