Derbi 12. kola MAXtv Prve lige igra se na Kantridi gdje se sastaju Rijeka i Split. Oba sastava ove sezone imaju velike ambicije, no nakon trećine prvenstva nalaze se u sredini tablice; ipak, relativno loš plasman samo je privid jer Rijeka za drugim Slavenom zaostaje samo jedan bod, a Split je kratak samo dva boda.

Kako je zbog reprezentativnih obaveza bila nastupila kratka pauza u prvenstvu, Riječani su formu održavali ili, bolje rečeno, pokušali dohvatiti prijateljskim susretima pa su tako prije par dana odigrali 2-2 u Torinu protv istoimenog talijanskog prvoligaša, a prema izvještajima bili su bolji protivnik. U prvom dijelu prvenstva Rijeka je igrala dosta skroman nogomet i definitivno ispod očekivanja kako navijača, tako i struke, a ako je Scoria u prvom dijelu prvenstva mogao naći alibi u tome da ima puno novih igrača koje tek mora uštimati, taj argument više nema pravo koristiti jer Riječani su već tri mjeseca na okupu i to je više nego dovoljno vremena. Split je Rijeci direktni konkurent za mjesto koje vodi u 'Europu' pa bi eventualna pobjeda protiv Križanca i društva vrijedila dvostruko.

Prije par dana Split je dobio novog trenera - Zoran Vulić je sjeo na vruću klupu drugog najboljeg splitskog kluba pa sad on ima obavezu ispuniti plan ambiciozne uprave Splita. Prije početka sezone Splitovci su maštali čak i o tome da ugroze dominaciju Dinama u domaćoj ligi, no kako sada stvari stoje, taj plan će morati biti redefiniran. Split ima vrlo kvalitetan sastav no boljeg plasmana ga je koštala slaba igra u gostima - u pet gostujućih utakmica Split je uzeo samo bod. Susret protiv Rijeke mogao bi biti prekretnica za Split jer ako kojim slučajem odnesu pobjedu, postat će jak kandidat za vrh tablice, a ako izgube, mogli bi potonuti u prosječnost...

Susret Rijeke i Splita pogledajte na kanalu Arena 2 ili putem PPV usluge, a ako niste MAXtv korisnik utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa match.tportal.hr.