Utakmicom Lokomotive i Zagreba u petak predvečer MAXtv Prva liga ulazi u svoju drugu trećinu. Podsjetimo da se ove sezone Prva liga igra trokružno, odnosno da će svaki klub sa svakim odigrati tri susreta. Nakon jedanaest kola vodeći klub lige je Dinamo koji je već stvorio finu bodovnu zalihu od sedam bodova, a od drugog do sedmog mjesta poredano je šest klubova u razmaku od samo dva boda. Jedan od tih klubova je i Lokomotiva koja je vrlo dobro odigrala prvu trećinu prvenstva i s optimizmom gleda u nastavak natjecanja.

U 12. kolu Prve lige Lokomotiva dočekuje Zagreb koji je zacementiran na dnu tablice sa samo pet osvojenih bodova u jedanaest kola. Momčad iz 'ulice pjesnika' sigurno vrijedi više nego što je pokazala u prvoj trećini prvenstva pa valja očekivati da će se Abdurahimi i društvo trgnuti i početi skupljati bodove koji život znače. Kad bismo usporedili kvalitetu Lokomotive i Zagreba, mlada momčad s Kajzerice bila bi u prednosti, no sigurno ne u tolikoj koliko trenutno pokazuje bodovna razlika. Zagreb u svom sastavu ima iskusne Nadarevića i Štroka, talentiranog Abdurahimija te još par dobrih igrača pa zaista čudi njihov mizerni učinak u prvoj dionici prvenstva.

U prvom kolu sezone Lokomotiva je dobila Zagreb s 2-0, a mogu li Pjesnici uzvratiti i uzeti makar bod na Maksimiru, pogledajte na kanalu Arena 2 ili putem PPV usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa match.tportal.hr.