Navigation Content
Kič?

Kič?

Uživamo u obilju... zašto uživamo u kiču? Ljubak i dopadljiv, katkada opasan, nalazi se svuda oko nas... Kako je nastao?

INFO

Sažetak

Što je zajedničko ludome kralju Ludvigu II. i Waltu Disneyu? Što spaja lik Mona Lise i vrtnog patuljka? Zašto je danas Madonna slavnija od Madone?

Je li kič nastao odjednom ili je oduvijek svojstven čovjeku? Nalazi li se u oku promatrača ili postoje objektivni kriteriji prosudbe? Je li upravo kič izraz duha našeg vremena?

Ove jeseni odbacite predrasude i pripustite kič u svoj dom!

Vodimo vas na ružičastu stranu umjetnosti, obećavamo festival kiča! Predobro da bude kič! Dokumentarna serija 'KIČ?' Nane Šojlev kulturološki propitkuje pojam kiča.

Predano stvarajući seriju tijekom dvije godine, obišli smo cijelu Europu: snimali smo u Austriji, Italiji, Njemačkoj, Španjolskoj, Velikoj Britaniji, Nizozemskoj, Francuskoj... da bismo doznali što je kič, kada je i kako nastao, postoje li različite vrste kiča i u čemu je tajna njegove sveprisutnosti.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...