Prošlog petka odigrane su zadnje utakmice prvog dijela kvalifikacija za SP 2014 u konferenciji CONMEBOL, a nakon prvih osam kola zadnje mjesto na tablici pripada Paragvaju. Repezentacija Paragvaja plasirala se na zadnja četiri Svjetska prvenstva, no čini se da će se kontinuitet njihovih dobrih rezultata prekinuti jer Paragvajci imaju samo četiri boda i zaostaju velikih osam bodova za mjestom koje vodi u Brazil. No, do kraja kvalifikacija ostalo je za odigrati još osam utakmica iliti moguća 24 boda pa Paragvaj i dalje ima kakvu-takvu teoretsku šansu. U tom smislu, pobjeda protiv Perua je imperativ za Paragvajce, no Peru se također nije odrekao plasmana na SP te su i njima bodovi vrlo važni.

Peru je otvorio ove kvalifikacije pobjedom protiv Paragvaja od 2-0, a oba gola u tom susretu zabio je napadač Paolo Guerrero kojeg znamo još iz vremena kad je igrao za Bayern i HSV i koji sad igra za brazilski Corinthians. Napad je definitivno bolji dio repezentacije Perua jer osim Guerrera u ofanzivi još imaju Pizarra te Farfana koji su provjerno dobri napadači. Obrana Perua do sada je primila 14 golova u osam utakmica, a obrana Paragvaja još dva gola više pa bi u njihovom međusobnom susretu moglo biti golova na obje strane...

Paragvaj će jurnuti po pobjedu, što će ostaviti dosta prostora peruanskim ofanzivcima, a ako padne brzi gol, mogli bismo gledati vrlo otvorenu utakmicu. I jednima i drugima trebaju bodovi, a tko će do njih stići, pogledajte na kanalu Arena 2 ili putem PPV usluge.