Kakav nogomet se igra u četvrtom razredu engleskog nogometa, zorno će predstaviti sudar Port Valea i Oxford Uniteda. Iako na prvi pogled četvrta engleska liga ne zvuči baš privlačno, nogomet koji se igra u Legue 2 je više nego solidan, stadioni su puni, a klubovi prema Transfermarktu vrijede kao slabiji hrvatski prvoligaši.

Svake sezone u League 2 poneki klub iskoči po kvaliteti igre i po ambicijama, a ove sezone uz Gillingham to je Port Vale. Mali klub iz Staffordshirea drži drugo mjesto na tablici i ima ambicije ove sezone dohvatiti promociju. Port Vale sezonama luta po nižim engleskim ligama od Championshipa do Konferencije, no njihov Vale Park od dvadesetak tisuća mjesta je nerijetko pun. U prvih jedanaest ovosezonskih kola Port Vale je samo dva puta izgubio i uz to su najefikasniji klub lige. Krajem prošle sezone Port Vale je pregazio Oxford s 3-0, a ove sezone igraju još i bolje - smiješi im se nova pobjeda.

Oxford United je bitno renomiraniji engleski klub koji je igrao i u prvoj ligi te jednom osvojio Lague Cup, no to je bilo osamdesetih godina prošlog stoljeća - zadnjih desetak godina povlače se po nižim ligama, a prije sedam sezona ispali su i u Konferenciju, što se nikad nije dogodilo engleskom klubu koji je osvojio nacionalni kup.

U zadnja tri susreta Oxford je neporažen, no vrlo loše su krenuli u sezonu pa trenutno drže tek šesnaesto mjesto. Oxford u svom sastavu ima par talentiranih mladaca, no njihov glavni igrač je Tony Capaldi, Sjeverni Irac koji je nekada igrao i za reprezentaciju.

Oba sastava trenutno igraju u solidnoj formi pa nas očekuje vrlo dobar meč - na kojoj su razini nogometne igre engleski četvrtoligaši, pogledajte na kanalu SportKlub+.