U četvrtom kolu regionalne košarkaške ABA lige Cibona gostuje u Novom Mestu kod Krke. Vukovi su loše započeli ovosezonsku regionalnu kampanju - uvodni poraz od Makedonaca (MZT Skopje) slijedio je poraz na gostovanju kod Mađara (Szolnoki Olaj), no u trećem kolu stiglo je iznenađenje. Cibosi su u svom Draženovom domu 'skinuli' jaki Partizan i pokazali da se mogu nositi i s najboljim momčadima lige; nadajmo se da to nije bio samo trenutak inspiracije Vukova nego da će sa dobrim partijama nastaviti i u narednom periodu.

Prošle sezone Cibona je dva puta tukla Krku, no prošle sezone je Cibonu vodio Repeša pod čijim ravnanjem je momčad iz Draženovog doma izgledala opasno i nadahnuto. Od ove sezone Cibonu trenira Veljko Mršić, a asistent mu je Slaven Rimac - ova dva košarkaša napravila su vlo solidne igračke karijere, no kao treneri su prilično neiskusni; kako ni roster Cibone nije baš vrhunski, ovosezonske ambicije Vukova su umjerene...

Krka ove sezone osim u ABA ligi i slovenskoj ligi igra i u Eurochallenge Cupu, a sezonu su započeli pobjedom u slovenskom Superkupu protiv Olimpije. Obje domaće utakmice u ABA ligi Krka je rutinski dobila, no jednako tako je i rutinski izgubila na gostovanju kod Partizana. Protiv Cibone Krka je u ulozi favorita samo zbog domaćeg parketa, no realno gledano, kvalitetom su tu negdje i Cibona definitivno ima šansu ponoviti lanjski rezultat.

Hoće li Vukovi pokazati zube Slovencima i ugrabiti prvu gostujuću pobjedu u ABA ligi, pogledajte na kanalu Arena 3.