Navigation Content
Loša vjera

Mauvaise foi

Ona je Židovka, a on Arap i uskoro će dobiti dijete. Sve ide dobro, do upoznavanja s roditeljima...

INFO

RedateljRoschdy Zem

GlumciRoschdy Zem, Cécile De France, Jean-Pierre Cassel, Pascal Elbé, Martine Chevallier

Sažetak

Ismaël (Roschdy Zem) je podrijetlom iz Magreba, njegova je obitelj, iako žive u Francuskoj, duboko ukorijenjena u arapsku tradiciju. Clara (Cécile de France) je Francuskinja također iz tradicionalne, ali židovske obitelji.

Različitosti njihovih tradicija nimalo ne smetaju zaljubljenom paru, njihova je veza čvrsta i skladna. Kad Clara ostane trudna, za njih je to sretan događaj. No, to je ujedno i povod da upoznaju obitelji jedno drugoga.

Iako to ne želi priznati, Clarina je majka potresena kad upozna Ismaëla i kad dozna da je njihova veza ozbiljna. I Ismaël postaje osjetljiv na pitanje vlastitog podrijetla i inzistira da dijete, ako bude sin, dobije ime njegova oca.

Malo-pomalo veza između dvoje postaje veza između dviju obitelji, suprotnosti se čine nepomirljivima i djeluju i na Claru i Ismaëla. Više ni u što nisu sigurni, pa ni u to žele li ostati zajedno i imati dijete...


Film 'Mauvaise foi' izvrsno oslikava sliku suvremene Francuske i sraz, odnosno suživot dviju kultura, francuske i arapske, kao i dviju vjera, islamske i židovske. Film je režirao poznati francuski redatelj i glumac marokanskog podrijetla Roschdy Zem (1965), koji je, uz više od 70 filmskih uloga, sam režirao dva igrana filma, oba na temu arapskih imigranata u Francuskoj. Film Omar m'a tue (2010), za koji je, kao i za 'Mauvaide foi', pisao i scenarij, snimljen je prema istinitoj priči o marokanskom imigrantu. Za režiju ovog filma Zem je bio nominiran za Cesara za najbolji debitantski film.

U glavnoj je ženskoj ulozi danas već slavna belgijska glumica C. de France ('Put oko svijeta u 80 dana', 'Krvava romansa', 'Državni neprijatelj br. 1', 'Život poslije života'), osvojila je niz glumačkih nagrada, među ostalim Cesara za Ruske lutkice, Cesara za ulogu Clare u ovom filmu, te nagradu Romy Schneider.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...