U dvanaestom kolu engleske treće lige Sheffield United na svom terenu dočekuje Oldham. Momčad iz 'grada čelika' treću englesku ligu doživljava kao kaznu jer su veći dio svog postojanja proveli u prvom i drugom razredu engleskog nogometa, no pretprošle sezone su ispali iz Championshipa. Prošle sezone malo je nedostajalo da se Sheffield United ekspresno vrati u drugu ligu, no ispali su u zadnjoj rundi doigravanja od Huddersfielda; da stvar bude gora, njihov ljuti rival Sheffield Wednesdays se iste sezone uspio promovirati u Championship.

Nakon jedanaest odigranih kola Sheffield drži treće mjesto na tablici i još nije doživio poraz, no treće mjesto sigurno ne zadovoljava njihove navijače jer vodi u neizvjesno doigravanje. The Blades, kako ih zovu engleski novinari jer imaju dva mača u grbu kluba, trenutno nemaju nekih ekstra kvalitetnih igrača, no imaju par solidnih napadača koje su doveli na posudbu - devetnaestogodišnji John Cofie stigao im je iz Man Uniteda, a Gallagher iz Leicestera.

Ni navijače Oldhama ne zadovoljava igranje u League 1, kako još zovu treću englesku ligu jer se oni nešto stariji sjećaju da je Oldham prije točno dvadeset godina bio jedan od utemeljitelja Premier league, no od tada je prošlo puno vremena... Oldham također ima visoke ambicije, no i oni već sezonama lutaju po nižim engleskim ligama - s obzirom kako im je krenulo ove sezone, prije će se boriti protiv relegacije nego za promociju. Od prije dvije sezone Oldham vodi Paul Dickov, bivši igrač Arsenala i Man Cityja te bivši škotski reprezentativac, no za sada bez većeg uspjeha.

Sezona u trećoj engleskoj ligi je duga i teška, a bodovi se moraju skupljati na vrijeme - može li Sheffield do pobjede, pogledajte na kanalu SportKlub+.