Prvoligaški nogometni tereni miruju zbog reprezentativnog vikenda, no drugoligaši igraju prema rasporedu. Ovoga vikenda španjolski drugoligaši igraju susrete devetoga kola, a jedna od zanimljivijih utakmica je ona između Villareala i Huesce. Žuta podmornica zaronila je u drugu ligu nakon katastrofalne prvenstvene kampanje prošle sezone, a nekoć ugledna europska momčad sad se bori za povratak u Primeru. Lani u ovo doba godine Villareal je igrao susrete Lige prvaka, a sad igra sa Huescom - no i to je nogomet...

Ispadanjem Villareala u Segundu, plaće velikog dijela prvotimaca postale su prevelik teret za klub pa su Žuti ovoga ljeta rasprodali pola momčadi - otišli su Nilmar, Rodriguez, Valero, Ruben, Marcano, Lopez, Montero i još neki, a uprava je uspjela i dovesti nekoliko prinova, među kojima valja izdvojiti veterane Pandiania i Mellberga. Nekolicina starih Villarealovaca je ostala na El Madrigalu, a predvodi ih kapetan Marcos Senna - što bi se reklo, kapetan zadnji napušta brod... Osim Senne, tu su još Bruno Soriano, Cani, Musacchio, Uche, Perez i Rossi koji se još uvijek oporavlja od ozljede. Villareal ima imperativ povratka u Primeru i za sada mu solidno ide - trenutno su treći na tablici, a u prošlom kolu su porazom od Gijona prekinuli vrlo dobru seriju.

Protiv Huesce Villarealu igraju samo tri boda, a s obzirom na kvalitetu protivnika,Senna i društvo ne bi trebali imati problema - najvrijedniji igrač Huesce je veteran Nacho Novo, a to dosta govori... Hoće li Žuta podmornica potopiti Huescu, pogledajte na kanalu SportKlub.