Navigation Content

Buntovnik bez razloga

Buntovnik bez razloga

Rebel Without a Cause

Legendarni James Dean u izvrsnoj tinejdžerskoj drami Nicholasa Raya nominiranoj za tri Oscara

INFO

GlumciJames Dean, Natalie Wood, Sal Mineo, Corey Allen, Jim Backus, Ann Doran, Dennis Hopper

Sažetak

Problematični mladić Jim Stark (James Dean) doselio se s roditeljima u kalifornijski grad gdje kreće u novu školu, jer iz prethodne je izbačen. Upozna privlačnu i također problematičnu djevojku Judy (Natalie Wood) te nešto mlađeg dječaka Platoa (Sal Mineo) iz imućne obitelji, koji čezne za razumijevanjem i ljudskom toplinom.

Već prvog dana u školi Jim se sukobi s Judynim dečkom Buzzom (Corey Allen), predvodnikom lokalne škvadre, te dvojica mladića iste noći dogovore obračun. Oni automobilima jure prema provaliji, a vozač koji prvi iskoči je kukavica.

Jedan od najuglednijih i najneprilagođenijih američkih autora u prvom desetljeću iza Drugog svjetskog rata, Nicholas Ray (Oni žive noću, Kucaj na bilo koja vrata, Na usamljenom mjestu, Johnny Guitar, Kralj kraljeva), filmom "Buntovnik bez razloga" stekao je kultni status i postao ikona mladih.

"Buntovnik bez razloga" nominiran je za tri Oscara - Nicholas Ray za najbolju filmsku priču, Sal Mineo za najboljeg epizodnog glumca te Natalie Wood za najbolju epizodnu glumicu.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...