Anton Yelchin u iznimno vrijednom televizijskom filmu o tinejdžeru koji se suočava s otkrićem da mu je otac homoseksualac

Petnaestogodišnji Jack (Anton Yelchin) doživio je razorne promjene u obiteljskom životu koje nije ni slutio: otac i majka su se rastali, a on se s tom rastavom nikako ne može pomiriti. Svake srijede ide s ocem na večeru i dosađuje se, jer se otac uvijek trudi razgovarati o važnim životnim temama.

Vezan je uz majku, iako ona po usvojenim standardima nije savršena mama: nikad mu ne priprema doručak, ne voli pospremati i puši. U školi je beznadno zaljubljen u lijepu i popularnu Maggie (Britt Irvin), svjestan da kod nje nema ni najmanje šansi. Zavidi svom najboljem prijatelju Maxu (Giacomo Baessato) jer je, naoko, Maxova obitelj idealna, ima nježnu i predanu mamu Elaine (Wendy Crewson), brata te oca koji se s njima igra kad dođe s posla.

I ne sluti da će se odjednom cijeli njegov svijet srušiti nakon jednog razgovora s ocem i priznanja koje nije želio čuti, naime, njegov otac zaljubljen je u muškarca. Jack se osjeća izdanim i prevarenim, stidi se oca homoseksualca, boji se da je možda i on homoseksualac.

Trebat će mnogo vremena da počne otkrivati što je uistinu važno, i to tek kad vidi Maxovu mamu pretučenu i kad ga ono što proživljava približi Maggie...

Mladi glumac Anton Yelchin bio je nominiran za Young Artist Award i zaista je šteta što je nije osvojio - bila bi apsolutno zaslužena. Stockard Channing za ulogu njegove mame nagrađena je Emmyjem.

INFO:

Naslov: Jack

Režija: Lee Rose

Uloge: Anton Yelchin, Stockard Channing, Ron Silver, Giacomo Baessato, Britt Irvin, Wendy Crewson