Paralelno s europskim kvalifikacijama za odlazak na SP 2014 u Brazilu, održavaju se kvalifikacije i na drugim kontinentima, a možda najžešće su one u Južnoj Americi. Svjetska prvenstva rijetko svraćaju u Južnu Ameriku, pa je sveti cilj svake reprezentacije Latinske Amerike predstaviti se u Brazilu, a konkurencija je velika...

U kvalifikacijskoj konferenciji CONMEBOL devet selekcija natječe se za četiri mjesta koja vode u Brazil (+ jedno koje ide u dodatne kvalifikacije), a jedino Argentina smije unaprijed računati na plasman jer je ipak za klasu bolja od ostatka  svi ostali moraju se dobro potruditi da ulove mjesto koje vodi na SP.

Jedna od reprezentacija koju bi svi rado vidjeli u Brazilu je Kolumbija, a razlog je jasan  glavni igrač kolumbijske reprezentacije je fenomenalni napadač Falcao koji već nekoliko sezona igra u u izvanrednoj formi, a ove sezone se prometnuo u ponajboljeg centarfora svijeta. Falcao svojim golovima vuče Kolumbiju prema Brazilu, a pobjeda protiv Paragvaja bi ih učvrstila u vrhu tablice konferencije CONMEBOL. Zadnja dva susreta Kolumbija je dobila i to protiv teških protivnika  Čilea i Urugvaja, pa sada za vodećom Argentinom zaostaje samo jedan bod.

Paragvajci već godinama redovito odlaze na Svjetska prvenstva, no čini se ta će se ta tradicija prekinuti jer je Paragvaj u prvih sedam kvalifikacijskih susreta sakupio samo četiri boda i trenutno tavori na dnu tablice.

Hoće li Falcao odvesti Kolumbiju do nove pobjede, pogledajte na kanalu Arena 3 ili putem PPV usluge.