Ovoga tjedna kreće nova sezona košarkaške Eurolige, odnosno, njen dio po skupinama - kvalifikacije su već održane, a kroz njih je mjesto u Euroligi zaradio talijanski Cantu. Dvadeset i četiri momčadi raspoređeno je u četiri skupine od po šest sastava, među kojima je i naša Cedevita koja je Euroligu izborila zahvaljujući dobro odigranoj regionalnoj ligi.

U skupini B košarkaške Eurolige igrat će Maccabi, Unicaja Malaga, Montepaschi Siena, Alba Berlin, Elan Chalon i Asseco Prokom Gdynia. Već na prvi pogled jasno je da će se najveća borba voditi za četvrto mjesto, zadnje koje vodi u drugi krug natjecanja jer su izraelska, španjolske i talijanska momčad ipak jače. Borba za prvo mjesto u skupini također bi mogla biti neizvjesna - Maccabi je uvijek vrlo, vrlo jak i pretplaćen za najviše domete, talijanski prvak se pojačao, a Unicaja ima novog trenera i to vrlo dobrog - od ove sezone vodit će ih Jasmin Repeša.

Izbornik hrvatske reprezentacije na raspolaganju ima vrlo solidnu momčad koja definitivno vrijedi prolaska u završnicu Eurolige, a vidi li se već 'Repešina ruka' u igri Unicaje bit će jasnije nakon utakmice s moćnim Maccabijem. Repeša u Malagi ima na raspolaganju i dva hrvatska igrača - ove sezone Unicaji se priključio Kruno Simon, a u Malagi ga je dočekao centar Luka Žorić.

Unicaju ćemo ove sezone rado gledati u Euroligi, a kako će započeti svoju europsku kampanju, provjerite na kanalu SportKlub+.