Ovoga tjedna igra se Shanghai Rolex Masters jedan od najjačih svjetskih turnira na otvorenim terenima s betonskom podlogom. Nagradni fond turnira je nešto više od 3,5 milijuna dolara, pa se u ždrijebu nalaze svi najbolji svjetski tenisači; naravno osim onih ozlijeđenih...

Prvi nositelj turnira neuništivi je Roger Federer, drugi je Đoković, a treći Murray među njima treba tražiti najvećeg favorita turnira, a među onima koji bi mogli iznenaditi i ostvariti dobar rezultat je i naš Marin Čilić koji je postavljen za desetog nositelja. Čilić je i prošle sezone igrao u Shanghaiju, no ispao je u prvom kolu od španjolskog kvalifikanta, pa će mu već i pobjeda u prvom kolu protiv poljskog kvalifikanta Kubota donijeti neke bodove.

Koliko je jak ovaj turnir dobro oslikava situacija sa spomenutim kvalifikantima ove sezone kvalifikacije su igrala čak desetorica igrača rangiranih među prvih 100 na ATP listi.

Ukoliko Čilić dobije Kubota, u drugom kolu će igrati protiv Slovenca Kližana što je vrlo dobar ždrijeb i prilika za ugrabiti lijepe bodove. Kako će krenuti Shanghai Masters 2012 i hoće li Čilić popraviti dojam u Shanghaiju, pogledajte na kanalu SportKlub.