Kada mladi detektiv Paul Nerteaux (Jocelyn Quivrin) otkrije treći ubijeni i izmasakrirani leš - ponovno osobu iz miljea ilegalnih turskih imigranata, odluči pitati za pomoć umirovljenog detektiva Jeana-Louisa Schiffera (Jean Reno), vrlo upoznatog s takvim slučajevima.

Shvaćajući da se radi o opasnom serijskom ubojici, njih dvojica prodru u srž turske mafije pokušavajući pronaći ključ za istragu. Istodobno, Anna Heymes (Arly Jover), supruga visokog policijskog časnika, podvrgnuta je tretmanu mozga i ima teške glavobolje, gubitke pamćenja i vizije.

U jednom će se trenutku ova dva slučaja poklopiti, a put će ih nanijeti na tursku organizaciju 'Vukovi' koja možda stoji iza svega toga...


'Carstvo vukova' potresan je i izrazito težak francuski film, inače adaptacija romana Jeana-Christophea Grangéa (koji je, među ostalim, potpisao scenarij uspješnog filma Vidocq). Vrlo precizne režije i nekih izuzetnih akcijskih scena, film na uvjerljiv način prikazuje neugodni milje mafije, ali i čvrsto upućujući na neugodna emocionalna stanja glavnih (vrlo osamljenih i napaćenih) junaka, osobito mlade žene, pijuna u igri šefova podzemlja.

Kvaliteti filma jako doprinosi i izuzetna fotografija poznatoga francuskoga snimatelja Michela Abramowicza. Film je režirao Chris Nahon, poznati francuski redatelj reklamnih spotova, a u jednoj od glavnih uloga pojavljuje se glumačka zvijezda Jean Reno.