Navigation Content

Mračne tajne Lusitanije

Mračne tajne Lusitanije

Dark Secrets of the Lusitania

Potonuće linijskog broda RMS Lusitania šokiralo je svijet 1915. Može li ilegalni tovar streljiva objasniti taj ratni zločin star cijelo stoljeće?

INFO

Sažetak

Poslijepodne 7. svibnja 1915. njemački torpedo pogodio je putnički brod Lusitaniju. Sekunde poslije, golema eksplozija potresla je brod. Za dvadeset minuta takozvani Morski hrt potonuo je na dno oceana… I odnio sa sobom živote gotovo 1200 nevinih muškaraca, žena i djece.

Sad je pokrenuta nova istraga u dva koraka da bi se riješilo pitanje što je točno potopilo Lusitaniju. Je li to bio nedopušten teret nitroceluloze, materijala korištenog za ratnu municiju? Je li to bilo pucanje kotla ili parne cijevi? Ili možda slučajno zapaljenje ugljene prašine ili aluminijskog praha?

Prvi korak na putovanju vodi do same brodske olupine, 13 milja od obale Irske. Ondje će tehnički opremljena ronilačka ekipa pokušati doprijeti u dosad neistražen interijer broda. Zatim se akcija seli u državni laboratorij Lawrence Livermore u Kaliforniji gdje će tim vodećih znanstvenika ispitati svoje teorije o drugoj eksploziji.

Konačan rezultat nevjerojatno je putovanje kroza sjene povijesti koje će možda napokon razotkriti mračne tajne Lusitanije.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...