Ovoga ljeta raspala se hrvatska kolonija u Tottenhamu; Luka, Niko i Čarli sada igraju nogomet u nekim drugim ligama, a u engleskoj Premier ligi igraju još samo dva naša igrača - Mladen Petrić u Fulhamu i Nikica Jelavić u Evertonu. Zahvaljujući Jelavićevim odličnim igrama Everton postiže vrlo dobre rezultate, a klub iz Liverpoola kupi sve više simpatija kod hrvatskih navijača. Ovoga vikenda Jelavić i njegov Everton gostuju u predgrađu Manchestera kod Wigana koji je zadnjih tjedana darežljiv protivnik...

Wigan je izgubio zadnja tri prvenstvena susreta i to od Man Uniteda, Fulhama i Sunderlanda, a njihova jedina svjetla točka u zadnjih mjesec dana je pobjeda potiv West Hama u kupu. U dosadašnjem dijelu prvenstva Wigan je sakupio samo četiri boda, a jedinu pobjedu upisalu su protiv novaka Southamptona u drugom kolu. Sudeći prema startu sezone, Martinezov Wigan izgleda kao kandidat za relegaciju, no valja se sjetiti da Wigan najbolje partije pruža u finišu sezone kad je zapravo i najvažnije - tako je barem bilo zadnje dvije sezone.

U ljetnom prijelaznom roku Wigan je izgubio dva važna igrača - napadača Huga Rodallegu koji je otišao u Fulham i Victora Mosesa koji je prodan u Chelsea za 8 milijuna eura. Zarađenim novcem klub je kupio španjolskog braniča Ivana Ramisa i Konea iz Levantea koji se pokazuje kao dobra kupovina. U redovima Wigana i ove sezone je na posudbi Arsenalov brzanac Ryo Miyaichi, no za sada nije imao nekog zapaženijeg učinka.

Wigan još nije upisao pobjedu pred svojim navijačima ove sezone, a s obzirom da mu je u ovom kolu protivnik snažni Everton, njihov post mogao bi se nastaviti. Nikica Jelavić se u prošlom kolu vratio svojim uobičajenim navikama - kratkotrajna pauza zbog ozljede potkoljenice nije ga izbacila iz forme pa je prošlog vikenda utrpao Svecima dva komada i još jednom se potvrdio kao glavna snaga Evertona. Jelaviću je sasvim svejedno igra li na domaćem terenu ili na strani, a kada je u pravom raspoloženju vrlo ga je teško zaustaviti. Hoće li Everton na Jelavićevim krilima do nove pobjede ili će Wigan pokazati zube, pogledajte na kanalu SportKlub ili putem PPV usluge, a ako niste MAXtv korisnik utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa match.tportal.hr.