U subotu navečer podno stijena Kantride igra se lokalni istarsko-kvarnerski derbi, sastaju se Rijeka i Istra. Riječani su u zadnjih desetak dana prošli put od euforije do depresije - momčad sa Kantride ušla je u sjajnu seriju pobjedama protiv naša tri najjača kluba - Hajduk, Slaven, Dinamo - i kad su mnogi Rijeku vidjeli u vrhu Prve lige stiglo je otriježnjenje; prvo su ispali u kupu od niželigaša, a zatim su visoko poraženi na gostovanju kod Cibalie, bilo je 1-4. Spomenuti porazi spustili su Rijeku na zemlju i još jednom pokazali skupo plaćenim igračima s Kantride da bez pravog pristupa nikad nema dobrog rezultata...

U subotu se Rijeka mora 'vaditi' pred svojom Armadom protiv vrlo neugodnog protivnika, Istre. Momčad koju vodi Igor Pamić također se nalazi u lošoj miniseriji - prvenstvenu pobjedu nisu upisali još od kolovoza pa trenutno imaju samo dva boda više od Intera koji se nalazi u zoni ispadanja. Igor Pamić nedavno se potužio na loš tretman koji Istra ima kod sudaca i koji je njegovoj momčadi odnio po koji bod - što je vjerojatno i istina - no bez obzira na suđenje, kod Istre je vidljiv pad forme. Div iz Žminja mora što prije razbuditi svoje igrače jer bi se, ako nastave sa ispodprosječnim igrama, mogli naći u vrlo neugodnoj situaciji.

Rivalitet Rijeke i Istre iz sezone u sezonu raste čemu u mnogome doprinose brojni međusobni transferi igrača - većinom iz smjera Kvarnera prema Istri; trenutno u Puli igraju bivši Riječani Budicin, Čagalj, Križman, Pamić, Linić, Sharbini i drugi. Mogu li 'riječki otpadnici' zagorčati sudbinu svom bivšem klubu i produbiti krizu podno stijena Kantride, pogledajte na kanalu Arena 2 ili putem PPV usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa match.tportal.hr.