Navigation Content

Viši inspektor Banks

Viši inspektor Banks

DCI Banks

Stephen Tompkinson u suvremenoj detektivskoj fikciji temeljenoj na novelama Petera Robinsona

INFO

GlumciSian Breckin, Myles Keogh, Charlotte Riley, Samuel Roukin, Stephen Tompkinson, Lorraine Burroughs, Jack Deam

Sažetak

Stephen Tompkinson vraća se u ulozi upornog i tvrdoglavog višeg inspektora Alana Banksa u novim napetim kriminalističkim pričama.

Na početku serije viši inspektor Alan Banks mora se prilagoditi drastičnoj promjeni u timu. Annie Cabbot odlazi na rodiljni dopust i na njezino mjesto dolazi suzdržana Helen Morton. Helen je temeljita, predana i sjajno radi svoj posao, ali teško se uklapa u tim.

Novi slučaj postaje osoban u epizodi "Strange Affair" kad Banks otkrije da je njegov brat Roy nestao, a Royeva je cura ustrijeljena. Istragu ubojstva vodi Helen, a Banks postaje ključni svjedok što ga sve više izolira i udaljuje od slučaja.

U epizodi "Dry Bones That Dream" muškarac je ubijen u svom domu bez vidljiva razloga. Njegova obitelj tvrdi da nije imao poroka ni neprijatelja, i nema očigledna razloga za napad, ali otkriće dvostrukog života tog naizgled dosadnog čovjeka tjera Banksa da se pozabavi pitanjem identiteta.

U priči "Innocent Graves" ubijena je mlada djevojka. Svi dokazi upućuju na to da je krivac njezin profesor drame i Banks i njegova ekipa vjeruju da imaju solidnu optužnicu. Ali suđenje propada pa Banks mora pronaći pravi motiv i ubojicu.

Serija je snimljena prema bestselerima Petera Robinsona, međunarodno poznatim i višestruko nagrađivanim romanima, prevedenima na 19 jezika.


1. epizoda:

Kad viši inspektor Alan Banks dobije uznemiravajuću poruku od brata Roya, ostavlja sve da bi ga pronašao. Za to vrijeme nova kolegica inspektorica Helen Morton pronalazi dokaz koji Banksa povezuje s tijelom žrtve ubojstva.
Banks i njegova obitelj pokušavaju prihvatiti ubojstvo njegova brata, a Helen kreće u istragu dvostrukog ubojstva i mora preispitati svoje ranije pretpostavke.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...