Derbi 11. kola švicarske nogometne lige igra se u ponedjeljak, a sastaju se Grasshoppers i St. Gallen. Pomalo je čudno da ova dva kluba igraju derbi Švicarske kraj konstantno dobrog Basela, neugodnih Young Boysa ili bogatog Siona, no tablica ne laže - St. Gallen je nakon deset kola vodeći sastav lige, a Grasshoppers je drugi.

St. Gallen je bolje nego ikad krenuo u sezonu - nakon deset kola imaju sedam pobjeda i tri remija te ni jednom nisu izgubili.Najbolji igrač St. Gallena u dosadašnjem dijelu sezone je Argentinac Oscar Scarione koji je zabio pet golova i dodao dvije asistencije, a nije loš ni 'Slovenac' Džengis Čavušević koji je zabio jedan gol manje. St. Gallen se nalazi u sjajnoj seriji pobjeda i igra u odličnoj formi, no ni 'Skakavci' nisu loši. Grasshoppers je sakupio samo jedan bod manje od St. Gallena i to najviše zahvaljujući Švicarcu tuniških korijena Nassimu Ben Khalifi koji i zabija i asistira suigračima. Mladi Tunižanin stigao je ove sezone iz Wolfsburga u Grasshoppers i to besplatno - eto što znači dobar skauting uz dobre veze...

U prvom ovosezonskom susretu ovih rivala došlo je do podjele bodova, a kako će biti ovoga puta, pogledajte na kanalu SportKlub+.