U prvom domaćem susretu Europske lige Borussia iz Monchengladbacha dočekuje Fenerbahce. Susret je to dvaju sastava koji su igrali kvalifikacije za Ligu prvaka i neslavno ih okončali. Borussia je ispala od kijevskog Dynama, a Fener od moskovskog Spartaka. U prvim susretima EL oba sastava su remizirala - Turci su odigrali 2-2 protiv Marseillea, a Nijemci su remizirali bez golova na Cipru kod Limassola.

Borussia je bila hit prošle sezone Bundeslige - s relativno skromnim sastavom dogurali su do 4. mjesta na tablici i kvalifikacija za LP iz kojih su, valja reći, pomalo nesretno ispali. Ove sezone Borussia igra bitno slabije za što je donekle kriva i prodaja njihovog najboljeg igrača Reusa Dortmundu. Uprava kluba nije štedila u prijelaznom roku i dovela je par skupih pojačanja u M'gladbach, no novi igrači za sada se nisu pokazali kao prava pojačanja.

Fenerbahce je u prvom susretu protiv Marseillea imao pobjedu u džepu - vodili su s 2-0 sve do desetak minuta prije kraja susreta, no opustili su se pa su ih Francuzi kaznili. Fener Europsku ligu pomalo doživljava kao kaznu za ispadanje iz LP-a jer njihovi igrači, uprava pa i najvijači sebe smatraju dijelom europske nogometne elite, no lopta je ove sezone odlučila drugačije...

Nijemci će u ovom susretu tražiti pobjedu koja bi ih približila plasmanu u drugi krug natjecanja, a hoće li do nje i stići, ovisi kako će se postaviti iskusna turska momčad. Ako Fener uđe opušteno u susret, mogao bi nastradati, no ako Alex, Merieles, Kuyt i ostali zaigraju ozbiljno i na rezultat, mogli bi iz Njemačke odnijeti i puni plijen.

Kako će proteći susret na Borussia Parku pogledajte na kanalu Arena 3 ili putem PPV usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa match.tportal.hr.