Jedno od najljepših iznenađenja prvoga kola Europske lige svakako je pobjeda Mariborčana nad favoriziranim Panathinaikosom. Viole su odigrale odličnu utakmicu i potpuno zasluženo uzele tri boda, a Panathinaikos je ostao favorit samo na papiru.

U drugom kolu Maribor ima puno ozbiljnijeg protivnika, rimski Lazio. Rimljani su dobro ušli u sezonu željni da napokon naprave pravi rezultat - za njih je to osvajanje jednog od mjesta koja iz Serie A vode u LP. Uspjeh u Europskoj ligi je za jače talijanske klubove u pravilu sekundaran, no Lazio ima novog trenera željnog dokazivanja na europskoj sceni pa je u prošlom kolu EL, na gostovanju u Londonu, Lazio istrčao u prvom sastavu i uzeo bod. Na svom Olimpicu Lazio je svakako favorit protiv Maribora, no slovenski sastav ima 'glavu i rep' i nije ga lako pobijediti.

Slovenci su u prvom kolu iznenadili, a njihova uvjerljiva pobjeda nad Grcima svakako je upozorila Petkovićev Lazio da ni u Europskoj ligi nema lakih protivnika. Ako Klose i društvo odigraju pravi meč, uzet će tri boda, no ako u susret uđu opušteno, Maribor bi ih mogao kazniti. Mogu li Slovenci do pozitivnog rezultata i na Olimpijskom stadionu u Rimu, pogledajte na kanalu Arena 3 ili putem PPV usluge, a ako niste MAXtv korisnik utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa match.tportal.hr.