U skupini J Europske lige za prolazak u drugi krug natječu se Tottenham, Lazio, Panathinaikos i Maribor. Prije početka natjecanja slovenski sastav izgledao je kao veliki autsajder skupine, no nakon prvoga kola situacija se bitno promijenila. Maribor je na svom terenu pregazio PAO s 3-0 uz odličnu igru, a Spursi i Lazio su odigrali prilično nezainteresiranih 0-0 na White Hart Laneu. Tottenham je lani tankirao u Europskoj ligi igravši sva gostovanja s praktički drugim sastavom, a slična priča mogla bi se ponoviti i ove sezone jer je Englezima puno važnija Premier liga. Kako je grčki doprvak Panathinaikos u laganom raspadu i Europsku ligu doživljava kao kaznu za ispadanje iz kvalifikacija za Ligu prvaka, Mariborčani su se od autsajdera pretvorili gotovo u favorita skupine.

Prvu domaću utakmicu u Europskoj ligi PAO igra s uglednim Tottenhamom, no teško da će Olimpijski stadion u Ateni biti pun jer Zeleni igraju loše, klub trese financijska kriza i vlada neka sumorna atmosfera. Panathinaikos nije upisao pobjedu već gotovo dva mjeseca, a gubili su utakmice i od klubova tipa Panthrakikos... PAO je u ljetnom prijelaznom roku napravio smjenu generacija - klub je napustilo desetak standardnih prvotimaca, među kojima i legendarni Karagounis, a njegova čvrsta ruka i te kako nedostaje Panathinaikosu. PAO je u prijelaznoj fazi i nema prevelike ambicije pa bi Tottenham mogao lako proći kroz Atenu - naravno ako doputuje s prvim sastavom...

Hoće li Spursi do prve pobjede u ovosezonskoj EL ili će ranjeni PAO ipak pokazati zube, pogledajte na kanalu Arena 2 ili putem PPV usluge, a ako niste MAXtv korisnik utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa match.tportal.hr.