Ponos Baskije, Athletic Bilbao, u drugom kolu Europske lige putuje u glavni grad Češke na megdan praškoj Sparti. Baski su u prvom kolu remizirali na svom terenu s nominalno najslabijim sastavom ove grupe, Hapoel Kiryat Shmonom, a Sparta je poražena na gostovanju kod Lyona. Baski ne smiju izgubiti ovaj susret jer bi u slučaju poraza došli u vrlo nepovoljnu situaciju pa će Bielsa na put u srce Europe sigurno povesti svoje najbolje igrače.

Athletic nije dobro ušao sezonu i nije ni blizu sjajnih prošlosezonskih prezentacija kad je cijela Europa pričala o malom klubu iz Baskije koji niže skalpove velikana i pritom igra odlično. S obzirom da je Athletic u prijelaznom roku izgubio samo Javija Martineza (koji je otišao u Bayern), a da je kostur momčadi ostao nepromijenjen, malo kome je jasno zašto Athleic na startu ove sezone ne igra dobro. Dio problema sigurno se nalazi u ofanzivnom dijelu Athletica - Llorente nije prošao pripreme kako treba budući da se spremao njegov transfer, a mladi Iker Muniain očigledno ima problema s odrastanjem - lani je pola Europe poludjelo za njim, a ove sezone ga nema nigdje... No unatoč problemima koji muče Athleic, baskijski sastav je daleko kvalitetniji od Sparte koja nema puno toga za ponuditi osim organizirane i požrtvovne igre. Česi će pokušati od prve minute zaigrati diciplinirano i pokušati ne primiti gol u uvodnom dijelu susreta, no ako Athleticovi brzanci budu raspoloženi, Sparta se neće moći obraniti...

Hoće li Athletic napokon zaigrati na pravom nivou, pogledajte na kanalu Arena 1, a ako niste MAXtv korisnik utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servis match.tportal.hr.