U skupini F nogometne Lige prvaka nakon prvoga kola vodeće pozicije drže bjeloruski Bate Borisov i njemački gigant Bayern. Bate je u prvom kolu šokirao francuski Lille i odnio čistu pobjedu - Bjelorusi su već nakon prvog poluvremena imali vodstvo od 3-0, a prednost su uspjeli sačuvati do kraja susreta; Lille je uspio zabiti samo utješni gol. Pobjeda Bate Borisova u Francuskoj jest veliko iznenađenje, no bjeloruski sastav već godinama egzistira na europskoj nogometnoj sceni i definitivno nije riječ o početnicima...

Da stvar bude zanimljivija, Bate nije sastavljen od brojnih kvalitetnih stranaca, kao na primjer rumunjski Cluj - u sastavu Bate Borisova igraju tek tri stranca; jedan Brazilac, jedan Armenac i jedan Srbin, što znači da su uspjehe u LP izgradili vlastitim snagama, što je za svaku pohvalu. Bate je pobjedom protiv Lilla napravio odličan posao, no u drugom kolu u goste mu dolazi puno ozbiljniji protivnik, Bayern.

Nijemci su u prvom susretu relativno lako pobijedili Valenciju iako to rezultat od 2-1 ne sugerira. Bayern je potpuno kontrolirao tu utakmicu i zapravo igrao koliko mu je bilo potrebno za pobjedu - što govori o velikoj moći Bayerna ove sezone, s obzirom da mu je protivnik bila snažna Valencija...

Računajući na njemačku ozbiljnost, nema govora o tome da će Mandžukić i društvo podcijeniti svog protivnika i u susret ući preopušteno, što znači samo jedno - Bate Borisovu se ne piše dobro... S drugom pobjedom u skupini Bayern bi napravio veliki korak prema drugom krugu LP pa valja očekivati ofanzivan Bayern željan golova i sigurnu pobjedu Bavaraca.

Hoće li Heynckesove trupe 'Blitzkriegom' riješiti pitanje pobjede ili će 'njemački stroj' ipak zapeti u bjeloruskom blatu, pogledajte na kanalu Arena 4 (uz multiprijenos ostalih utakmica) ili putem PPV usluge, a ako niste MAXtv korisnik utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa match.tportal.hr.