U petom kolu talijanske nogometne lige Pescara će pokušati doći do prve ovosezonske pobjede - na stadionu Adriatico gostuje Palermo. Pescara i Palermo su lošije od svih prvoligaša krenuli u novu sezonu - ni jedni ni drugi još nemaju pobjedu, a na računu imaju samo jedan bod. Pescara je do svog prvog boda stigla u prošlom kolu na gostovanju kod Bologne kad su se uspjeli obraniti unatoč tomu što su zadnjih pola sata igrali s igračem manje.

U prva dva kola Pescara je gubila utakmice bez ispaljenog metka, očigledno impresionirana novim prvoligaškim okruženjem, no u naredna dva kola vidljiv je pomak - zadnju domaću utakmicu tijesno su izgubili, pa je zatim stigao spomenuti bod. Logični slijed događaja bila bi pobjeda protiv Palerma koji je defintivno 'pobjediv' protivnik i trenutno igra u lošoj formi - Sicilijanci u prva četiri kola postigli su samo jedan gol.

Dvoboj Pescare i Palerma mogao bi obilježiti i dvoboj dvaju hrvatskih napadača - u vrhu napada Pescare od ove sezone igra Ante Vukušić, a dres Palerma već neko vrijeme nosi Igor Budan. Vukušić se još nije upisao u strijelce, što zapravo i ne čudi jer je Pescara većinom u podređenoj poziciji, pa će mu utakmica protiv slabog Palerma biti prava prilika da napokon 'probije led'.

Može li Pescara do prve ovoezonske pobjede ili će im i Palermo biti prevelik zalogaj, pogledajte na kanalu Arena 2.