Navigation Content

Osnivači crkvenih redova

Osnivači crkvenih redova

Osnivači crkvenih redova

Dokumentarno-igrani serijal od pet epizoda koje prikazuju živote pojedinih osnivača velikih crkvenih redova

INFO

Sažetak

Dokumentarno-igrani serijal 'Osnivači crkvenih redova' sastoji se od pet epizoda koje prikazuju živote pojedinih osnivača velikih crkvenih redova. Riječ je o: sv. Benediktu, sv. Bernardu iz Clairvouxa, sv. Franji Asiškom, sv. Dominiku i sv. Ignaciju Loyoli.

Serijal je sniman na autentičnim lokalitetima u Italiji, Francuskoj i Španjolskoj, a zahvaljujući upotrebi VFX kadrova svakako je dosad najzahtjevniji serijal vezan uz tematiku crkvene povijesti. Kroz igrane i dokumentarne prizore svake epizode vode nas povjesničari i vodeći ljudi pojedinih redova.

1. epizoda: BENEDIKT IZ NURSIJE

Epizoda prati život svetog Benedikta, zaštitnika Europe, koji je organizirao redovnički život na zapadu Europe. Njegov život pratimo kroz okolnosti Italije šestog stoljeća, kada, na ruševinama Rimskog Carstva, propada gotska država i istočnorimski car Justinijan vraća Italiju pod svoju vlast. I Justinijanovo vrijeme prolazi, ali benediktinski red trajno određuje kulturne okvire novog doba - srednjeg vijeka.

2. epizoda: BERNARD OD CLAIRVAUXA

Sveti Bernard rođen je u 12. stoljeću u politički nestalnom području Burgundiji, koja je smještena između francuskog kraljevstva i njemačkog carstva. Kao plemić iz tog kraja, odlazi u novoosnovani red cistercita, koji do te mjere reformira da ga se može smatrati i jednim od osnivača. Bio je najutjecajnija politička figura svojeg vremena, a povijest ga pamti po pozivu na Drugi križarski rat.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...