U petak navečer igra se prva utakmica 6. kola francuske nogometne lige, a sastaju se lanjski prvak Montpellier i Saint Etienne. M'pellier je prošle sezone uzeo prvi naslov prvaka Francuske u svojoj dugoj povijesti, no sudeći po rezultatima na startu ove sezone, neće biti ništa od kontinuiteta dobrih igara - nakon pet odigranih kola M'pellier ima samo četiri boda i već je prilično zaostao za vodećim klubovima lige.

Montpellier ove sezone igra i nogometnu Ligu prvaka i to u skupini s Arsenalom, Schalkeom i Olympiacosom - skupina nije preteška, no s obzirom na formu Francuza, njihovi se navijači nemaju baš čemu nadati... Redovito se događa da kad klubovi s 'kratkom klupom' igraju na dva fronta, pružaju slabije igre u jednom od natjecanja - s obzirom na slab start u prvenstvu, možda M'pellier iznenadi u LP. Tri dana prije susreta sa Saint Etienneom M'pellier igra domaći susret LP s Arsenalom, a ishod tog susreta odredit će u kakvom će raspoloženju Aubameyang i društvo dočekati Saint Etienne - u slučaju pozitivnog rezultata u LP možda im krene i u prvenstvu...

Saint Etienne je također skromno otvorio sezonu, no to za njih i nije neko iznenađenje. U prvih pet kola ostvarili su dvije pobjede i tri poraza od kojih je ovaj zadnji od slabog Sochauxa posebno zabolio navijače Zelenih. Glavna ambicija Saint Etiennea je izboriti 'europu', a taj cilj im i nije neostvariv unatoč slabijem startu jer do kraja sezone ima puno, a kvalitetu definitvno posjeduju. Glavni igrač Saint Etiennea je Pierre-Emerick Aubameyang, napadač ponikao u AC Milanu koji se godinama kalio na posudbama u francuskoj ligi, da bi na kraju njegov ugovor prošle zime otkupio Saint Etienne za 1,8 milijuna eura. Prošle sezone Aubameyang je u svim natjecanjima zabio 21 gol i dodao 14 asistencija, a odlično je krenuo i ove sezone - igrač kojeg definitivno valja pogledati.

M'pellier je izvan forme i sva pažnja mu je fokusirana na Ligu prvaka, što je odlična prilika za Saint Etienne da na ovom gostovanju ostvari pozitivan rezultat. Kako će završiti ovaj susret, pogledajte na kanalu Arena 1.