Odličan tjedan nogometaša Osijeka i Cibalie prava je uvertira za veliki slavonski derbi. U prošlom kolu Osijek je na Maksimiru uzeo bod velikom Dinamu i to nakon osam uzastopnih prvenstvenih poraza. Dinamo je dominirao i stvarao šanse i polušanse, no nije mogao probiti čvrsti i dobro organizirani Mršićev bunker - strateg Osječana ponovo je dokazao svoju vrijednost. Odličnu prezentaciju protiv Dinama Osijek mora kapitalizirati pobjedom protiv svog najvećeg rivala, Cibalie, no to neće biti lak posao jer su i Vinkovčani u dobroj formi. Cibalia je u prošlom kolu nakon dva preokreta uspjela pobijediti Lokomotivu rezultatom 3-2 i tako pobjeći iz zone ispadanja. Vinkovčanima svaki bod igra važnu ulogu jer se ove sezone nalaze u krugu glavnih kandidata za ispadanje; drugim riječima, za njih bi bod u Gradskom vrtu bio velik kao kuća...

Kad je Cibaliu trenirao Stanko Mršić ona je bila hit prvenstva i čak je sa svojim ograničenim igračkim kadrom uspjela doći do mjesta koje vodi u kvalifikacije za Europsku ligu. Sad Mršić vodi Osijek koji kako prvenstvo odmiče, igra sve bolje. Zaključak je očigledan - sadašnji trener Osječana 'zna znanje' i samo zbog njega je prvoligaš sa Drave favorit ovog susreta.

Susreti Cibalie i Osijeka su uvijek žestoki jer se kroz njih odlučuje o nogometnom primatu u Slavoniji - koja će momčad dobiti prvi ovosezonski susret i povesti u 'nogometnoj bitki za Slavoniju', pogledajte na kanalu Arena 2 ili putem PPV usluge, a ako niste MAXtv korisnik utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servis match.tportal.hr.