Bayer iz Leverkusena prošle sezone je igrao u Ligi prvaka i to dosta uspješno - prošli su u eliminacijsku fazu natjecanja gdje ih je sačekala Barcelona i dala im deset komada u dvije utakmice... Momčadima s kratkom klupom teško je igrati na dva fronta, što je prošle sezone osjetio i Leverkusen - dobre partije u LP koštale su ih plasmana u Bundesligi pa su sezonu završili na petom mjestu i direktno se plasirali u EL. Metalist iz Kharkiva imao je malo drugačiji put do Europske lige - prošlosezonsko treće mjesto ukrajinske lige donijelo im je plasman u zadnje pretkolo EL gdje su bez većih problema riješili Dinamo iz Bukurešta.

U skupini K Europske lige, osim Bayera i Metalista, igraju još i Rosenborg te Rapid iz Beča. Odmah na prvi pogled jasno je da su Nijemci favoriti skupine, no ni ostale momčadi, a osobito Metalist, nisu bezopasne. Primjerice, Metalist iz Kharkiva prema Transfermarktu vrijedi više od 70 milijuna eura, a čini ga vrlo zanimljiva ukrajinsko-brazilsko-argentinska kombinacija. Ipak, ako u četvrtak Schurrle bude raspoložen, Ukrajinci će teško iz Njemačke bez poraza...

Kako će Bayer startati u Europskoj ligi pogledajte na kanalu Arena 2 ili putem PPV usluge, a ako niste MAXtv korisnik utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa match.tportal.hr .