Švicarski prvak Basel već sezonama se redovito natječe u europskim nogometnim kupovima, a u Ligu prvaka su se plasirali četiri puta. Prošle sezone Basel je prošao u eliminacijsku fazu LP izbacivši favorizirani Man United - činilo se da pred mladim sastavov Basela leži svijetla budućnost. No nakon odlične prošle sezone stigao je prijelazni rok, a uprava Basela odlučila je prodati svoja dva glavna veznjaka - Shaqiri je otišao u Bayern, a Xhaka u Borussiu iz M'gladbacha - za ukupnu svotu od oko 20 milijuna eura. Krajem prijelaznog roka stigle su kvalifikacije za LP u kojima je Basel kiksao - odsustvo spomenutih igrača bio je prevelik gubitak, pa će Basel ove sezone svoje europske ambicije morati zadovoljiti u Europskoj ligi.

U skupini G Europske lige igraju Basel, Sporting, Genk i mađarski Videoton. Sva četiri kluba su dosta podjednake kvalitete pa će i njihovi međusobni mečevi biti vrlo zanimljivi. U prvom kolu Sporting iz Lisabona dočekuje Basel; sudar je to dvaju klubova s velikim međunarodnim iskustvom, a prednost je na strani Portugalaca samo zbog domaćeg terena. Sporting je zadnjih godina ispao iz velike portugalske trojke (istisnula ga je Braga), a i u novu sezonu Sporting je ušao slabo - u prva dva kola portugalske Primeire Sporting je uzeo samo bod. Utakmica Europske lige protiv Basela bit će prilika Zelenima iz Lisabona da protiv dobrog protivnika pokažu koliko vrijede, a nadajmo se i dobroj partiji našeg Danijela Pranjića koji od ove sezone igra za Sporting.

Susret Sportinga i Basela pogledajte na kanalu Arena 1, a ako niste MAXtv korisnik utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa match.tportal.hr .