Navigation Content

Divovi gotike – Posezanje za nebom

Divovi gotike – Posezanje za nebom

Giants of Gothic - Reaching for Heaven

Ovo je povijesno putovanje kroz vrijeme na kojem predstavljamo najljepše europske građevine

INFO

Sažetak

Pridružite nam se na putovanju kroz vrijeme na gradilištima najljepših i najtajanstvenijih europskih građevina: gotičkih katedrala u Sensu, Canterburyju, Chartresu i Kolnu.

Te 'Piramide Zapada', ili 'Stupovi zemlje' ne prestaju nas fascinirati i nadahnjivati. Pratimo svakodnevni život majstora zidara, genija svog vremena, proučavamo njihove vještine i znanje koje je bilo daleko ispred njihovog vremena – ljude za koje se sumnjalo da su u dosluhu s vragom.

Na osnovu nekoliko povijesnih ličnosti, pričamo i priču o zanatlijama i ljudima skromnog porijekla koji su gradili ta remek djela, riskirajući život na tim tajanstvenim i izuzetno opasnim gradilištima. Taj posao radili su, s jedne strane da bi preživjeli, a s druge kako bi izvršili svoju dužnost prema Bogu.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...