Drugu sezonu za redom na marginama seniorskog klupskog nogometa održava se vrlo zanimljivo natjecanje. Riječ je akciji zvanoj NextGen Series - eksperimentalno natjecanje mladih momčadi (U-19) renomiranih europskih prvoligaša. Natjecanje za sada nije u sklopu UEFA-e, nego se radi o privatnoj inicijativi, a smisao svega je stvoriti međunarodno klupsko natjecanje U-19 selekcija ili, drugim riječima, Ligu prvaka za mlade momčadi europskih klubova koji su poznati po proizvodnji igrača.

Ove sezone natječu se 24 kluba koji su raspoređeni u šest skupina, a najboljih šesnaest ide u eliminacijsku fazu natjecanja. Predstavnike u ovome natjecanju imaju Barcelona, Man City, Liverpool, Arsenal, Inter, Ajax, Dortmund, Juventus i drugi respektabilni europski klubovi.Prošle, premijerne sezone turnir je osvojio Inter, a ovosezonsko natjecanje tek je počelo.

U skupini 1 natječu se Tottenham, Barcelona, Wolfsburg i Anderlecht. U prvom kolu Tottenham je slavio kod Nijemaca u gostima, a Barcelona je remizirala s Belgijancima na svom terenu. U drugom kolu Pijetlovi dočekuju mlade Katalonce i to je utakmica koju definitvno vrijedi pogledati. Za Barcelonu igraju kadeti poznate La Masie, škole katalonskog nogometa koja je proizvela trenutno najbolje svjetske nogometaše i izgradila najljepši i najdominantniji stil igre koji je svijet ikad vidio. Mlade katalonske nade igraju za FC Barcelonu C koja se takmiči u četvrtoj španjolskoj ligi. Tottenham u ovome natjecanju predstavljaju njihovi mladi igrači rezervnog sastava - u Engleskoj rezerve imaju svoju ligu.

Talenti La Masie protiv nešto iskusnijih Engleza igraju na White Hart Laneu, a susret možete pogledati na kanalu Eurosport.