Nakon sretne i spretne pobjede protiv Makedonaca u petak navečer, hrvatsku nogometnu reprezentaciju u utorak očekuje puno teže iskušenje - gostovanje u Belgiji. Vatreni su uzeli tri boda protiv neugodnih Makedonaca, no bodovi su jedino vrijedno što nosimo iz te utakmice jer neke prave igre nije ni bilo. Ne treba biti prekritičan na samom startu kvalifikacija jer igrači tek trebaju uigrati nove taktičke zamisli novoga izbornika te doseći punu formu, no Modrić i društvo nemaju vremena - valja im ne izgubiti u Belgiji.

Utakmica protiv opasnih Belgijanaca bit će pravi test Vatrenima da zapravo vide gdje su, jer Hazard i društvo igraju odličan nogomet, puni su motiva i imaju velike ambicije u ovim kvalifikacijama. Belgijanci se već desetak godina nisu plasirali ni na Europsko ni na Svjetsko prvenstvo, pa ova nova belgijska generacija ima sveti cilj napokon pozitivno završiti kvalifikacije. A da ova nova belgijska vrsta ima potrebnu kvalitetu za obavljanje tog posla, to je sigurno... Najjači dio Belgije je njihova obrana - na vratima im stoji odlični vratar Courtois, a ispred njega ordiniraju stoperi svjetske klase Kompany i Vermaelen. Ispred defanzivnog bloka Belgije igraju odlični veznjaci Fellaini, Witsel, Dembele te fantastični Hazard, a u vrhu napada je talentirani Lukaku. Sve u svemu, odlična reprezentacija koju je dobro posložio Marc Wilmots. Belgijanci su prošloga petka dobili u gostima Wales s 2-0 pa bi s pobjedom protiv Vatrenih ostvarili najbolji mogući start kvalifikacija - a to im nikako ne smijemo dozvoliti...

Vatrenima igra i remi na sjeveru Europe jer bi u tom slučaju imali manevarski prostor u uzvratu, no Jelavić i društvo najavljuju ofanzivnu igru i pobjedu. Protiv Makedonaca smo imali velikih problema, no valja biti realan i reći da nije lako napadati na bunker kojeg čini deset igrača - protiv Belgije će naši napadači imati puno više prostora za rad jer će Hazard i društvo tražiti pobjedu pa će iza njihovih leđa ostajati veliki prostor koji će, nadajmo se, ispuniti Modrićeve 'teledirigirane' lopte... Jedna takva lopta riješila je Makedonce pa nadajmo se da će Luka biti raspoložen i protiv Belgije, da će Mandžukić opet biti neumoran i nesebičan te da će Jelavić opet biti na pravome mjestu.

Susret Belgije i Hrvatske pogledajte na kanalu HTV 2.