Derbi 23. kola brazilske Serie A igra se, a gdje drugdje nego u Sao Paulu - vrijeme je za gradski derbi Santosa i Sao Paula. Ova dva kluba veliki su rivali i njihovi međusobni mečevi obično rezultiraju pravim uličnim ratovima navijača, a u najvećem brazilskom gradu biva proglašeno opsadno stanje...

No ovaj derbi 'San - Sao' igra se u vrlo nezgodnom trenutku za oba kluba, a ipak nezgodnijem za Santos. Naime, brazilska nogometna reprezentacija ima za odigrati dva prijateljska nogometna susreta - s Južnoafričkom Republikom i Kinom - upravo u terminu ovoga derbija; pomalo čudi da se brazilsko prvenstvo igra kad igra i reprezentacija jer desetak brazilskih reprezentativaca igra u brazilskoj Serie A. To znači da će Santos zaigrati protiv gradskog rivala bez svoje 'prve violine' Neymara, a poziv je dobio i veznjak Santosa Arouca. Jedini igrač Sao Paula koji je pozvan u reprezentaciju je veznjak Lucas Moura koji je važan igrač Sao Paula, no toliko koliko je Neymar bitan Santosu.

Oba sastava dosta loša igraju u brazilskom prvenstvu - Sao Paulo je trenutno peti i četiri boda dijele ga do mjesta koje vodi u Copa Libertadores dok je Santos bliži dnu nego vrhu tablice. Sao Paulo u ovome trenutku igra u boljoj formi, a činjenica da Santos igra bez Neymara dodatno gura Soberanose u ulogu favorita - no budući da je u pitanju sudar velikih i gradskih rivala, teško je išta prognoziati osim velike borbe na terenu, jakog tempa i odličnog tehnički dotjeranog nogometa.

Sudar Santosa i Sao Paula pogledajte na kanalu Arena 2.