I dok je u Europi klupska nogometna sezona tek počela, s druge strane oceana, u Sjevernoj Americi, MLS ili Major Socer League ulazi u svoju završnu trećinu. Desetak kola prije kraja regularnog dijela sezone, odnosno prije početka play off-a, najbolji skor ima San Jose, a prate ga Kansas City i Salt Lake. Favorizirani LA Galaxy nalazi se tek na sedmome mjestu, no do kraja sezone još stigne popraviti učinak.

Jedan od najboljih klubova sa zapadne američke obale, Seattle Sounders, ovoga vikenda igra protiv Chivasa, kluba iz predgrađa Los Angelesa. Chivas zadnjih sezona spada među slabije klubove MLS-a - često ih se zamjenjuje za istoimeni, ali puno bolji klub iz Meksika. Prošle sezone Chivas nije dohvatio doigravanje, a kako sada stvari stoje, ni ove sezone se neće plasirati u play off.

Seattle u ovome trenutku drži solidno peto mjesto sa samo dva boda manje od trećeg Salt Lakea. I prošle sezone Seattle je odlično odigrao regularni dio prvenstva i u završnicu ušao s druge pozicije, no ispali su već u četvrtfinalu. U redovima Seattla valja izdvojiti Njemca Tifferta koji drži vezni red Soundersa, a prije nego je prešao u MLS igrao je u Stuttgartu i K'lauternu.

Seattle je u dobroj formi, pobjeđuje i u MLS-u i u CONCACAF Ligi prvaka, a trebao bi pobijediti i ipak slabijeg Chivasa. Kako će proteći ovaj dvoboj pogledajte na kanalu Arena 2.