Nova sezona španjolske rukometne lige samo što nije počela, a za uvertiru dva najbolja španjolska kluba, Atletico Madrid i Barcelona, odigrat će susret Superkupa. Barcelona je prošle sezone po drugi put za redom osvojila naslov lige Asobal, a Atleticu je pripao utješni Copa del Rey. Prošle sezone Atletičari su bili vrlo blizu Barceloni - naslov su izgubili zbog samo jednoga gola, no ove sezone stvari bi se mogle promijeniti. Naime, Atletico Madrid doveo je najbolje moguće pojačanje - u španjolsku prijestolnicu sletio je najbolji rukometaš svih vremena Ivano Balić!!

Ivano je već imao jednu epizodu u španjolskoj rukometnoj ligi - od 2004. do 2008. igrao je za Portland San Antonio s kojim je i osvojio Asobal ligu. Novo španjolsko iskušenje za Balića nudi nove izazove - valja mu ponovo osvojiti Asobal ligu, no u Ivanovom fokusu je rukometna liga prvaka - u prvoj izjavi nakon dolaska u Madrid Balić je rekao da s Atleticom želi otići do kraja...

Trener Atletičara je veliki Talant Dušebajev, a u svlačionici madridskoga kluba Balić će naći neka poznata lica - za Atletico igraju naš Jakov Gojun, a tu je i Kiro Lazarov s kojim je Balić igrao u Zagrebu. Balić je izjavio da mu odgavara način na koji Dušebajev vodi Atletico i da se brzo prilagodio, što znači da će gotovo sigurno zaigrati protiv Barcelone.

Zadnja dva Superkupa Atletica i Barcelone dobili su Madriđani - kako će biti ovoga puta, pogledajte na kanalu SportKlub.