U narednih desetak dana klupska nogometna natjecanja diljem Europe bit će u stanju mirovanja, a razlog je poznat - igraju se reprezentativni kvalifikacijski susreti za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu. I dok se seniorske momčadi pripremaju za važne mečeve idućeg petka, uvertiru će, kao i uvijek, odigrati mlade selekcije. Paralelno s kvalifikacijama za odlazak na SP 2014 traju i kvalifikacije U-21 selekcija za odlazak na EP 2013 u Izraelu, a još mlađe selekcije, one U-19, igraju prijateljske susrete.

U četvrtak predvečer u prijateljskom susretu snage će odmjeriti juniorske selekcije velikih rivala, Njemačke i Engleske. Zadnji susret ovih rivala dogodio se prije nešto više od godinu dana, a slavili su Nijemci rezultatom 1-0. No, iako su Nijemci poslovično dobri i u mlađim uzrastima, ova trenutna njemačka U-19 reprezentacija nije se baš proslavila - u kvalifikacijama za odlazak na U-19 EP koje se ove godine igralo u Estoniji, mladi Nijemci bili su slabi i nisu se plasirali na završni turnir, za razliku od mladih Engleza.

Englesku U-19 reprezentaciju imali smo prilike gledati u susretu s našom mladom reprezentacijom na spomenutom prvenstvu u Estoniji - naša U-19 selekcija odigrala je ravnopravan meč s Engleskom koji je i završio remijem (1-1), a Englezi su na spomenutom natjecanju stigli do polufinala.

I njemačka i engleska U-19 selekcija pune su talenata, no neke igrače ipak valja posebno istaknuti - mladog Njemca Juliana Draxlera koji igra za Schalke i kojega mnogi vide kao važnog njemačkog veznjaka, te Engleza Nicka Powella kojeg je ovog ljeta Ferguson kupio za velike novce iz treće lige.

Kakvi talenti igraju za mlade reprezentacije Njemačke i Engleske provjerite na kanalu Sport 1.