U utorak predvečer na obali Save, odnosno na stadionu Mladost, održava se IAAF World Challenge atletski miting Zagreb poznatiji pod imenom Hanžekovićev memorijal. I ove godine organizatori mitinga su odradili dobar posao te su uspjeli dovesti mnoštvo zanimljivih atletskih imena poput Darvisa Patona, Davida Olivera, Ryana Whitinga i naravno, naše Sandre Perković. Organizatori ističu da će na Hanžeku istrčati sedamnaest osvajača medalja s nedavno završene Olimpijade u Londonu, te da očekuju najmanje 11 obaranja rekorda među kojima i onaj koji je prošle sezone postavio veliki Usain Bolt.

Glavna zvijezda mitinga bit će naša Sandra koja je ove sezone zaista uzela sve što je mogla - Olimpijsko zlato, Europsko prvenstvo, Dijamantnu ligu... Za kraj sezone dobro raspoložena Sandra najavila je da planira napasti i tu čarobnu granicu od 70 metara - nema sumnje da će Perkovićeva prije ili poslije baciti disk preko te začarane granice i da će to biti uvod za napad na svjetski rekord (76, 80)...

Koliko će rekorda biti oboreno na ovosezonskom Hanžeku i hoće li Sandra uspjeti prebaciti 70 metara, pogledajte na kanalu HTV 2.