Henry Sturbuck (Jeremy Sumpter) priča o jednom ljetu svoga djetinjstva, onom najvažnijem ljetu koje doživi svako dijete kad odrasta. Njegov otac, dr. Sturbuck (Robby Benson), našao mu je, za vrijeme ljetnih praznika, posao u gostionici koju drži odrješita Cindy Wilder (Amy Madigan).

U gostionici još rade Indijanac Cecil (Rodney A. Grant), crnac J. M. (Carl Lumbly) i prilično lijena, ali zato nježnog srca konobarica Lynette (Julie-Anne Liechty). Henry brzo uči. Od Cindy uči kako se čisti biljarski stol i kako je važno da to vide druge mušterije, od Cecila dozna da su sva djeca potlačena kao i Indijanci, a od J. M.-a, koji će tog ljeta postati njegov najbolji prijatelj, nauči da svaki čovjek ima snove i da neki snovi jednostavno trebaju ostati snovi...

Film 'Just a Dream' priča je o odrastanju, ispričana iz perspektive glavnog junaka u odrasloj dobi. Prema izvrsnom scenariju Kena Topolskog i Melanie Wilson, film je režirao Danny Glover. To je do sada jedini dugometražni igrani film koji potpisuje kao redatelj i za njega je nominiran za nagradu Daytime Emmy.

Film je nominiran i za nagradu Young Artist kao najbolji film, a Amy Madigan bila je nominirana za Zlatni satelit. Dječak Jeremy Sumpter zasluženo je osvojio nagradu Young Artist za glavnu ulogu.