Navigation Content

Grace i Glorie

Grace i Glorie

Grace & Glorie

Gena Rowlands i Diane Lane glavne su protagonistice izvrsnog filma o ljudskosti, starosti i preživljavanju tragedija

INFO

RedateljArthur Allan Seidelman

GlumciGena Rowlands, Diane Lane, Neal McDonough, Chris Beethem, Emmy Rossum

Sažetak

Grace Stiles (Gena Rowlands) tvrdoglava je starica, vjeruje u Boga, ali ne ide u crkvu, opire se čak i bolesti, odbija uzimati lijekove i ne želi ostati u bolnici, nego se vraća na svoje imanje, iako je slaba i teško pokretna. Imanje, farmu i voćnjak, na kojemu je živjela čitav život, prodala je, no zakon joj omogućuje da u miru do smrti živi u svojoj kući. Zato radije odlazi kući, nego da živi s unukom Royem (Chris Beethem) i njegovom ženom.

O teškim pacijentima koji iz bolnice odlaze kući brinu se dobrovoljni članovi hospicija. A u mjesni hospicij stigla je nova članica, Gloria Greenwood (Diane Lane), mlada žena koja se s iskrenom brigom i suosjećanjem brine o starima i nemoćnima. Ona se sa suprugom odvjetnikom privremeno, zbog njegovog posla, doselila iz New Yorka u ruralni dio Virginije i želi korisno provoditi vrijeme. Iako Grace Stiles ne želi ni pomoć hospicija, Gloria Greenwood joj se i protiv njezine volje sviđa, pa joj dopušta da dolazi svaki dan.

Unatoč Glorijinoj prividnoj vedrini, Grace osjeća da i Gloria, koju ona uporno zove Glory, nosi u sebi neizlječivu tugu.

Ovaj izvrstan film o ljudskosti, starosti i preživljavanju tragedija, koje je lakše preživjeti uz nekoga tko suosjeća nego samom, osvojio je nagradu Christopher kao najbolji film 1999. godine, te za scenarij i režiju. Snimljen je u posebnoj Hallmarkovoj produkciji Hall of Fame, prema izvrsnoj drami Toma Zieglera, u režiji Arthura Allana Seidelmana, uglednog redatelja koji je režirao više od sedamdeset filmova i serija i osvojio niz nagrada, a scenarij je napisala Grace McKeaney, televizijska producentica i scenaristica koja je pisala scenarije za niz popularnih filmova i serija (Roseanne, Klijent itd). Osobito treba istaknuti dvije odlične glumice u glavnim ulogama, koje nose cijeli film, G. Rowlands i D. Lane.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...