Navigation Content

Utočište u divljini

Utočište u divljini

A Place in the Wild

Priča o ogromnom rezervatu Ol Pejeta u Keniji, koji se prostire na više od 35 tisuća hektara

INFO

Sažetak

Ovaj dokumentarac odlazi na slikovit, ali težak put prostranstvima Kenije, na putovanje sa znanstvenicima koji se bore kako bi spasili afričku ugroženu divljinu. Donosi nam priču o bitci jednog Engleza za očuvanje života u jednom od najvećih i najnovijih prirodnih rezervata u Keniji - u Ol Pejeta rezervatu. Smješten na obroncima planine Kenya, rezervat je dom preko 400 različitih vrsta životinja, uključujući i veliku petorku - slonove, lavove, bizone, leoparde i crne nosoroge.

Svakodnevna skrb za ova stvorenja pripada Batianu Craigu, mladom konzervatoru s obiteljskim korijenima u Keniji. Njegova misija je proširiti rezervat  za 200 kvadratnih kilometara i utrostručiti populaciju crnih nosoroga na 120 jedinki i tako stvoriti najveće utočište za crne nosoroge u Keniji.

Ol Pejeta je vitalno mjesto prepuno živopisnih stanovnika, i ljudskih i životinjskih. Rezervat također ima i istraživački centar za proučavanje ponašanja nosoroga i praćenje krda zebri. Posjetitelji čak mogu i odsjesti u OI Pejeti i uključiti se u aktivnosti kao što su šetnje bushom, noćni safariji ili praćenje lavova.

Život je ovdje potpuno nepredvidiv, a ono što se može predvidjeti je veliki broj izazova pred Batianom. Bez obzira na vrijeme, on je uvijek usred nekakve akcije, u potpunosti posvećen u sve aspekte ovog projekta. Priče o životu u ovom rezervatu te ostalim rezervatima diljem Afrike nalaze se u središtu ovog intrigantnog dokumentarca koji će vam zaplijeniti svu pažnju.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...