Navigation Content

U tijelu Henrika VIII

U tijelu Henrika VIII

Inside the Body of Henry VIII

Jesu li medicinski razlozi uzrok dramatične transformacije Henrija VIII? Kako se ljepuškasti zavodnik Tudorovih pretvorio u najdebljeg engleskog kralja?

INFO

Sažetak

Priča o nevjerojatnoj fizičkoj transformaciji jednoga od najpoznatijih engleskih kraljeva, kroz koju saznajemo puno toga o britanskoj povijesti. Isključivo na osnovu 'liječničkog kartona' i podataka iz društvenog života, sagledat ćemo Henrija VIII u sasvim novom svjetlu. Ovo je prvi put da o njegovoj biografiji govore znanstvenici, doktori i psiholozi, ali i povjesničari.

Zavirit ćemo i doslovno pod kožu Henrija VIII kako bismo shvatili kakav je utjecaj njegov stil života imao na zdravlje, a samim time i na povijest Engleske.

Kompjuterskom animacijom rekonstruirat ćemo njegov fizički izgled, koji pratimo od rođenja do smrti i pratimo evoluciju njegovog tijela i duha. To je svojevrsna virtualna obdukcija koja pokazuje kako su posljedice neke nesreće ili bolesti mogle utjecati na kraljeve organe ili mozak.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...