Stalni sudionik Lige prvaka i vječiti švicarski prvak Basel, nakon prvog susreta nalazi se na korak od ispadanja, odnosno nekvalificiranja u LP. U prvom susretu protiv rumunjskog prvaka Cluja Basel je poražen na svom terenu s 2-1 pa za prolazak u LP mora dati najmanje dva gola. Susret je solidno počeo za Basel, vodila se izjednačena borba, a krajem prvog dijela Švicarci su preko Strellera došli i do vodstva. No u drugom dijelu rumunjski sastav se pregrupirao i potpuno okrenuo rezultat - Senegalac s francuskom putovnicom Sougou zabio je dva komada i doveo Cluj na prag Lige prvaka.

Probleme Basela valja tražiti u njihovoj transfer politici ovoga ljeta - za velike novce (ukupno preko 20 mil. eura) prodali su svoja dva glavna veznjaka Shaqiria i Xhaku u Bundesligu i tako bitno oslabili svoju momčad. Oba prodana igrača su vrlo mlada, imaju tek dvadesetak godina, pa ih je Basel mogao zadržati još koju sezonu - čini se da je stiglo vrijeme kada i Švicarci moraju prodavati da bi preživjeli...

Basel je i dalje vrlo solidna momčad, no Rumnunji imaju rezultat, dobrog trenera, motiv i vjerojatno pun stadion navijača pa će teško kiksati i ispustiti prednost. Basel se mora otvoriti i napasti, a hoće li ih Cluj već na početku kazniti kakvim pogotkom, pogledajte na kanalu Arena 4 ili putem PPV usluge.