Prvi susret 4. kola kvalifikacija za ulazak u LP između FC Kopenhagena i Lilla završio je minimalnom pobjedom danskog sastava iako početak susreta nije dao nagovijestiti takav razvoj događaja. Naime, već u petnaestoj minuti ljetno pojačanje francuskog sastava, Kalou, je srušen u kaznenom prostoru Danaca, a sudac je pokazao na bijelu točku - penal je izveo Payet, no danski golman ga je pročitao i obranio njegov udarac. Kazna za promašeni penal je stigla ubrzo; krajem prvog dijela Santin je zabio za Kopenhagen, a rezultat se do kraja susreta nije mijenjao.

Iako Lille nije igrao toliko loše, vidjelo se koliko im nedostaje Eden Hazard koji je ovoga ljeta preselio na Stamford Bridge. Iako projicirana zamjena za Hazarda, Kalou, nije loš igrač, ipak je daleko od Hazarda odnosno njegove probojnosti, driblinga, lucidnosti i sposobnosti realizacije.

Juriti rezultat od 0-1 zna biti vrlo nezgodan zadatak - valja biti ofanzivan i postići pogodak, no ako se momčad previše otvori pa sijevne kontra - ode mast u propast... Lille svakako ima snage i kvalitete zabiti gol Dancima, no Kopenhagen je ozbiljan protivnik koji se ne 'raspada', a kako ima prednost, ne mora žuriti... Prvi dio ovog susreta mogao bi proteći dosta rezervirano s obje strane, no u nastavku će se utakmica sigurno rasplamsati...

Kako će proteći uzvratni susret Lilla i Kopenhagena pogledajte na kanalu Arena 3 ili putem PPV usluge.