Najuvjerljiviju domaću pobjedu u 4. pretkolu Lige prvaka ostvarila je Malaga koja je sa sigurnih 2-0 riješila Panathinaikos i tako došla na korak do prolaska u završnu fazu LP.

Iako je uprava Malage zbog financijskih problema morala prodati najboljeg igrača Cazorlu, važnog napadača Rondona i još par prvotimaca, što je u velikoj mjeri oslabilo klub, momčad koju vodi Manuel Pellegrini je vrlo dobro odigrala prvi susret 4. pretkola LP i pred uzvrat ostvarila veliku prednost. Prvi gol zabio je iskusni Demichelis, a pobjedu Malage podebljao je Eliseu u 34. minuti susreta - do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, što je svakako više odgovaralo Malagi. Panathinaikos je odigrao vrlo loše, nije bilo ni traga grčkoj borbenosti i taktičkoj disciplini - čini se da je odlazak legendarnog kapetana Karagounisa prevelik hendikep za Atenjane... U vremenima kada je Karagounis nosio zeleni dres Panathinaikosa i kapetansku vrpcu oko mišice, nije uopće bilo upitno da će svaki igrač dati svoj maksimum na terenu - dovoljan je bio jedan prijekorni pogled kapetana pa da mlađi igrači krenu jurišati na protivnike... Kako sada stvari stoje, za PAO su stigla neka druga vremena u kojima će se njihovi navijači morati zadovoljiti gostovanjima europskih klubova druge lige ili bolje rečeno, Europske lige...

Prednost od dva gola nikako nije nedostižna, no Malaga je ozbiljna, iskusna i dobro vođena pa će Grci morati odigrati iznad svojih mogućnosti da bi eventualno prošli dalje. Nikad ne treba ispustiti iz vida grčki fanatizam i borbenost, no za dobar rezultat ipak je potrebna i kvaliteta... Može li PAO nadoknaditi dva gola zaostatka pogledajte na kanalu Arena 2 ili putem PPV usluge.